Autoradam shop-restaurant-1-autoradam (1)

Autoradam Almere maakt succesvolle stap naar horeca

Autoradam in Almere heeft met restaurant Bufkes een succesvolle stap naar horeca gemaakt. Het tankstation aan de Strubbenweg biedt klanten meer dan het tanken en wassen van de auto. Met snelle, gemakkelijke en lekkere producten is het station voor meer klanten een aantrekkelijke stop.

Autoradam heeft een restaurant van 300 vierkante meter met 23 zitplaatsen, ingericht met diverse elementen als een uitgifte voor warme producten, een fritescounter en ijsmeubel en werkt samen met het ambachtelijke concept van Bufkes. “Wij geloven in een goed product dat ter plekke vers wordt gemaakt en dat we de klant vlot en prima geprijsd kunnen aanbieden. We bieden een totaalconcept waarbij we de klanten kunnen blijven faciliteren. Met Bufkes geven we klanten meer toevoegde waarde”, verwacht algemeen directeur Ruud van der Jagt van Autoradam.

Het zijn niet meer alleen de klanten voor tanken en wassen waar Autoradam zich op richt. Het tankstation aan de invalsweg naar Almere ziet naast horeca ook kansen in bezoekers die een lekker Italiaans ijsje komen halen of zelfgemaakte friet van Friethoes en dan overwegen om er ook te tanken.

Het concept heeft zich inmiddels bewezen, bevestigt Van der Jagt. Op de kaart van Bufkes staat een compleet aanbod voor die eetmomenten: belegde broodjes, soepen, salades, menu’s sappen en dranken. Voor het ontbijtmoment zijn er verse broodjes, sappen en koffie. Rond koffietijd zijn er de zoetwaren en gebak te vinden. De menu’s met gehaktbal, worst, sate voor de avondmaaltijd maken het dagelijks aanbod bij Autoradam compleet. Moet het snel en gemakkelijk, dan is online bestellen, ophalen of bezorgen is ook mogelijk.

Ook bedrijven kunnen voor lunch, avondmaaltijd, vergadering, receptie of overwerk online bestellen via de bestelservice van Autoradam en de bestelling naar wens ophalen of laten bezorgen.

“De tankshop houdt zijn functie als mogelijkheid voor onze klanten om naast het afrekenen van de brandstof snel wat noodzakelijke boodschappen mee te nemen. Wij zien dat shop en horeca naast elkaar hun eigen plaats blijven behouden”, aldus Van der Jagt. Of ook de locatie van Autoradam in Amsterdam richting horeca gaat? Hier oriënteert het bedrijf zich nog op. “Het is niet onze core business, maar de ontwikkelingen voor deze sector gaan snel”, aldus van der Jagt.

Food is groeier

Food vormt voor tankstations, naast brandstof en gebruikelijke artikelen als tabak en snoep voor tankshops, een steeds belangrijker aandeel in de omzet. Dit blijkt uit initiatieven van collega-ondernemers elders in het land, zoals bij Martin en Rene van Gelderen die in Capelle aan den IJssel twee Tango tankshops met een Franse bakkerij exploiteren. Het Go Cafe Rivium Zuid en het Go Cafe Rivium Noord hebben een aanbod met onder meer belegde broodjes en brood, sappen, koffie en hartige snacks.

In Spijkenisse verbreedde tankstation Spijk en Nis de formule met een eetcafé. Het onbemande tankstation van Tanken bij Lagendijk kreeg een eetgelegenheid op een locatie vlakbij een doorgaande weg, een bedrijventerrein en een woonwijk. Het eetcafé richt zich op de eetmomenten met vers bereide gezonde producten van een goede kwaliteit.

Ook Lekkerland wil onderzoeken hoe tankstations meer rendement uit hun foodshops kunnen halen. De leverancier aan retailformules met on-the-go-assortiment waaronder tankshops,  gemakswinkels en  fastfoodketens, heeft een Shell tankstation in Katwijk ingericht als proeftuin voor shopmodules. Hier worden concepten en producten voor maaltijden, bakery en stomerij getest. De leverancier opent op termijn nog vijf van deze Lab Stores bij tankstations.

Ook bij Autoradam in Almere zijn kansen om te groeien. Van der Jagt: “Je moet altijd mee blijven denken met de ontwikkelingen en tijdig hierop inspelen. Wij geloven in het overtreffen van de verwachtingen van klanten”.

Autoradam is een van de franchisevestigingen van Bufkes op een tankstation. De formule van de Van Melik Foodgroep in Hoensbroek biedt op 36 locaties in het land een assortiment belegde broodjes en ambachtelijke producten.

Foto: Autoradam Almere

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

postbus 283, 8200 AG Lelystad

email: via contactformulier

0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief