Aeres Hogeschool Dronten: 25 jaar internationaal onderwijs

Wat 25 jaar geleden begon met een aantal projecten in onder meer Oost-Europa, Afrika en Azië is uitgegroeid tot een gevarieerd aanbod van internationale studies in Dronten en Almere.

Inmiddels studeren circa 260 internationale studenten in Dronten en Almere. Donderdag 23 en vrijdag 24 november viert de hogeschool een internationaal jubileumfeest

‘Als onze studenten niet naar het buitenland willen, dan moeten we het buitenland maar naar hen toe brengen’. Een belangrijke drijfveer voor internationalisering was de overtuiging dat kennismaken met andere culturen en het opdoen van internationale ervaring een belangrijke bijdrage levert aan de persoonlijke ontwikkeling van studenten. Tot de dag van vandaag is ‘grenzen verleggen’ een van de speerpunten van Aeres Hogeschool. Leren bewegen in verschillende contexten en reflecteren op je eigen vaste patronen en waarden. Het aantal internationale programma’s is de afgelopen jaren flink gegroeid: naast diverse 1 en 1.5 jarige programma’s biedt de hogeschool ook een aantal vierjarige programma’s en een internationale master aan.

Internationale markt in Meerpaal

25 jaar internationaal onderwijs laat Aeres Hogeschool Dronten niet zomaar voorbij gaan en pakt daarom twee dagen uit. De organisatie verwacht tijdens het twee daagse evenement een flink aantal alumni terug te zien op de hogeschool. Ook de Dronter bevolking is welkom om het feest mee te vieren. Donderdagmiddag 23 november van 14.00 tot 17.00 uur organiseert de hogeschool in de Meerpaal een internationale markt. De huidige internationale studenten maken diverse lekkernijen voor hun gasten. Iedereen is van harte uitgenodigd om hier van te genieten en om kennis te maken met de diverse culturen. Naast een internationale markt zullen de alumni en andere gasten niet alleen in Dronten, maar ook in Almere diverse activiteiten bezoeken gericht op thema’s als voedsel, water en stadslandbouw.

Foto: Adres Hogeschool Dronten

 

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief