2017-10-09-beroepenmarkt-roc-nop

Bedrijvenmarkt waardevol voor studenten Techniek & Bouw

Contact leggen en ‘solliciteren’ voor een praktijkopdracht of stage. Met dat doel bezochten ruim 100 studenten, veelal met hun ouders, de bedrijvenmarkt bij ROC Friese Poort in Emmeloord. Bouwbedrijf Van Doorn won de prijs voor de beste beurspresentatie.

De markt werd 9 oktober gehouden in samenwerking met met Stichting Beleef je Beroep, en blijkt waardevol voor de studenten. Negentig procent geeft aan dat de ontmoeting met de bedrijven hen iets leert over het beroep en een goed beeld geeft van de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Tijdens de beroepenmarkt voor technische en bouwgerelateerde beroepen werden de leerlingen aangemoedigd om in gesprek te gaan over beroepen en werkzaamheden. Naast studenten uit het eerste jaar van de opleidingen, bezochten ook studenten uit de leerjaren 2, 3 en 4 de markt om contacten te leggen met bedrijven voor praktijk- en stageopdrachten.

Bouwbedrijf Van Doorn wint presentatie prijs

Van de 21 bedrijven kozen de leerlingen Bouwbedrijf Van Doorn uit als bedrijf dat zich tijdens de bedrijvenmarkt het beste presenteerde. Met name de gesprekken en de informatie over de werkzaamheden en mogelijkheden binnen het bedrijf vonden ze waardevol . Van Doorn ontving daarom namens ROC Friese poort en Stichting Beleef je Beroep een lokale traktatie. De winnaar werd op de voet gevolgd door Tolsma uit Emmeloord en MCM uit Marknesse.

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief