_DSC3356_2

Racing Room Dronten unieke locatie voor teambuilding

In het hart van Flevoland heeft Huijbregts Automatisering een unieke experience gerealiseerd: de Racing Room. Een gameroom met tien hypermoderne racesimulatoren, met motion control en virtual reality modus. Kortom: een bedrijfsuitje waar de iedere Formule-1 fan direct van gaat watertanden. Eigenaar Jacques Huijbregts kwam twee jaar geleden met het idee en sinds de successen van Max Verstappen in zijn Red Bull-bolide loopt het storm met boekingen. Enige categorie die nog achterblijft is het bedrijfsleven. Volgens Huijbregts is dat omdat zijn Racing Room nog onvoldoende bekend is in de zakelijke markt. Daarom stelt FlevoZine aan u voor: de Huijbregts Racing Room-experience.

Teambuilding

Het spelen van een autosportspelletje kan natuurlijk ook gewoon thuis op de bank, maar dat is op geen enkele manier te vergelijken met de race-ervaring die Huijbregts biedt: “Ten eerste speel je op een beeldscherm bestaande uit drie displays, zit je op een speciaal voor ons ontworpen racestoel, heb je echt racestuur in handen en rij met echte gas, koppeling en rempendalen. Daarnaast is er natuurlijk nog de competitiedrang. Doordat je met meerdere (collega’s) tegelijker speelt, ontstaat er een competitieve sfeer, hetgeen erg goed werkt als middel om extra teambuilding te verkrijgen.”

Er zijn dus wel degelijk bedrijven die de weg naar Dronten hebben gevonden en dat zijn niet alleen de stereotypen bedrijven zoals autodealers of IT-bedrijven. “Afgelopen week hadden w_DSC3351_2e hier een club van vijftig vrouwen zitten. Zij gebruikte het racen als afwisseling voor een business-meeting. Doordat er een vergaderruimte en ontspanningsruimte direct naast de race-units is geplaatst vallen dit soort dingen prima te combineren.”

Racing Room on tour

Het succes van het concept wordt door het bedrijfsleven dat hiermee bekend is dus zonder meer omarmd. Om ook ondernemers te bereiken die niet op de hoogte zijn van de unieke mogelijkheid om business en pleasure te combineren gaat Huijbregts binnenkort de boer op met een mobiele Racing room. “We zullen ons tonen op evenementen, beurzen, congressen maar ook op drukbezochte openbare locaties zal de truck aanwezig zijn.” In eerste instantie zal dat vooral in Flevoland en omgeving zijn, maar Huijbregts richt zich duidelijk op een groter klantpotentieel: “De mogelijkheden zijn eindeloos. Mensen vinden het ontzettend leuk om zoiets een keer mee te maken, zelfs mensen die niet echt van racen houden. Zelf ben ik ook geen echte autosport-fan, maar ik heb al menig rondje gereden in mijn eigen Racing Room”, glundert de bedenker van de Racing Room trots.

Nieuwste games

Bij dergelijke technische snufjes is het belangrijk om altijd up-to-date te zijn en de nieuwste software te presenteren. Huijbregts heeft als corebusiness automatisering, dus dat zorgt ervoor dat bezoekers altijd de nieuwste games kunnen gebruiken: “Automatisering is ons vak en dit is een mooie, leuke extra feature die we aan onze klanten aanbieden. Ook particulieren zijn welkom om jubilea, verjaardagen of kampioenschappen met een sportteam te vieren. Het grote voordeel voor al die mensen is dat wij ons voornamelijk bezighouden met automatisering.”
_DSC3365_2

“Naast dat dat zorgt voor optimale verbindingen, state-of-the-art techniek (zoals virtual reality optie) en de nieuwste games betekent dat ook dat we kunnen werken met betaalbare prijzen. We hoeven hier niet onze winstmarges op te behalen. Het is begonnen als ‘speeltje’ voor ons en onze klanten, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een uniek project dat met recht kan worden omschreven als zeer compleet, programma vullend en een razendsnel bedrijfsuitje.”

_DSC3345_2

 

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief