16711550_1441462989211136_5454970730582612179_n

Restaurant Stromboli: “Blij dat er eindelijk wat aan het Meerpaalplein gedaan wordt”

Begin deze maand zijn de werkzaamheden aan het Meerpaalplein in Dronten van start gegaan. Er moet meer reuring op het plein komen en daarom worden er komende tijd diverse aanpassingen doorgevoerd. De meeste ondernemers aan het centrumplein hebben daar lang op gewacht, zo ook horecaondernemer Cemil Sahinturk van restaurant Stromboli: “Ik ben blij dat er eindelijk wat aan het plein gedaan wordt.”

Diverse acties

Sahinturk vestigde zich drie jaar geleden aan het plein omdat hij zijn klantenkring wilde vergroten. De ondernemer was oorspronkelijk in Swifterbant gevestigd, maar als oude bekende in de Flevolandse dorpskern was er voldoende potentieel. Toen de kans zich voordeed om ‘Ballie Ballie’ aan het Meerpaalplein over te nemen aarzelde hij dan ook geen moment. Tot zijn verbazing bleek de toplocatie in het centrum alleen tijdens grote evenementen als Koningsdag en Meerpaaldagen vol te lopen. Sahinturk probeerde via diverse acties zijn restaurant – dat plaats biedt aan zestig mensen – op de kaart te zetten, maar het grote lege plein maakte hem dat niet gemakkelijk. “Gelukkig gebeurt er nu iets, maar ik ben bang dat het misschien niet genoeg gaat zijn. In het begin zullen de veranderingen voor een opleving zorgen. Ik vraag me alleen af of dat effect blijvend is. Dronten is gewoon te klein voor een groot plein. In steden als Maastricht en Groningen werkt dat misschien, maar hier niet. Bovendien is dit niet echt een horecaplein. Dat zit toch wat meer verdeeld door het centrum.”

Driejarig bestaan

Sahinturk heeft zijn verwachtingen dus al behoorlijk bijgesteld en gaat daarom nog maar eens zelf aan de slag: “Deze maand vieren we ons driejarig bestaan en daarom krijgen al onze klanten heel februari korting door middel van diverse aanbiedingen. Ook staat er een verbouwing gepland. Het restaurant boven – met prachtig uitzicht over het plein – is klaar, maar beneden moet nog veel gebeuren. Komende tijd zal ook die ruimte worden aangepakt.  Verder hoop ik met de verandering op het Meerpaalplein vaker mensen op ons terras te mogen begroeten. We hebben ruimte voor veertig gasten, die tijdens de komende mooie lente- en zomerdagen volop kunnen genieten van een hapje en een drankje aan het vernieuwde plein. En omdat de nieuwe fontein hier schuin tegenover komt, zitten onze terrasgasten straks letterlijk eerst klas.”

16641125_1441463059211129_2734703659607902055_n

Zakelijke markt

Om zijn positie verder te verstevigen besloot Sahinturk onlangs om naast het restaurant, de afhaal en bezorgservice ook een cateringafdeling in het leven te roepen. “Bedrijven kunnen hier bestellingen doen voor zowel grote als kleine feesten. We hebben een zeer compleet menu samengesteld geschikt voor vergaderingen, feesten en/of een vrijdagmiddagborrel. De eerste contacten met ondernemers uit Dronten zijn al gelegd. We hebben voor de bedrijven en instellingen hier aan het plein al een paar keer de catering mogen verzorgen. Dat is van beide kanten goed bevallen en nu willen we ook de rest van ondernemend Dronten laten kennis maken met onze nieuwe dienstverlening.”

Omzetgroei dankzij keihard werken

De Dronter horecaondernemer is naast zijn zakelijke activiteiten ook bekend als voetballer van Swift’64, AsvDronten en tegenwoordig SV Reaal. Die naamsbekendheid en het keiharde werk dat Sahinturk afgelopen jaren – samen met zijn compagnon Mohamed Abdellati – verzet heeft, zorgt ervoor dat hij de toekomst rooskleurig tegemoetziet: “De aanpassingen aan het plein zijn een hele verbetering, maar het zal toch vanuit de ondernemers zelf moeten komen. Ik ben hier zeven dagen in de week en mijn werk gaat 24-uur per dag door. Tot nu toe heb ik – samen met Mohamed en mijn medewerkersteam  – elk jaar een plus in de omzet weten te realiseren. Met de komende verbouwing van de keuken en restaurantruimte bij de entree verwachten wij ook de komende jaren door te groeien. Hopelijk komen de mensen uit Dronten en omgeving straks als de werkzaamheden aan het Meerpaalplein zijn afgerond – hopelijk is dat voor Koningsdag wat dan hebben we altijd topdrukte – een kijkje nemen in ons restaurant en op het gezellige terras.”

16729067_1441463045877797_5257591154674387426_n

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

postbus 283, 8200 AG Lelystad

email: via contactformulier

0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief