Bizniz 146

Walibi BizNiz Center biedt unieke combinatie van zakelijkheid en ontspanning

Walibi Holland staat natuurlijk bekend om zijn vele achtbanen, ook wel rides geheten. Maar het attractiepark heeft sinds vorig jaar ook een professionele gemoderniseerde zakelijke afdeling, die wordt samengebracht in het hypermoderne BizNiz Center. Tot nu toe was het vooral aftasten van de markt, maar vanaf dit jaar moet ook de zakelijke kant van Walibi #hardgaan. “En daarin is de Sky the Limit”, aldus Milou Bijl van Sales-support.

Vergaderen in de achtbaan

Het Walibi BizNiz Center biedt voor zakelijke klanten uit heel Nederland vooral vergaderarrangementen aan. Deze bijeenkomsten bestaande uit bijvoorbeeld een workshop, seminar of symposium worden afgewisseld met thrills op het attractiepark. Het Center biedt daarnaast de mogelijkheid om een luxe diner, barbecue of feestavond te koppelen aan het businessevent, bedrijfsuitje of teambuildingsbijeenkomst. Bijl: “Daarnaast bieden we de mogelijkheid om te overnachten op het park. De zalen zijn gesitueerd naast Walibi Village waardoor onze locatie uitstekend geschikt is voor het organiseren van meerdaagse evenementen.”

heidiefocus

Unieke sfeer

Afgelopen jaar verwelkomde het Walibi BizNiz Center al enkele gerenommeerde nationale en internationale bedrijven, maar ook regionale bedrijven en ondernemersverenigingen wisten hun weg te vinden naar deze unieke locatie: “Iedereen gaat na afloop heel enthousiast en vol energie naar huis”, aldus Bijl. Haar collega Dieter Bartels (assistent manager Feesten & Partijen) onderstreept dit: “De meest zakelijke, ingetogen en rustige personen veranderen in een uitgelaten groep, dat het beste vergelijkbaar is met een groep leerlingen die zojuist te horen hebben gekregen dat ze de rest van de dag vrij zijn.” Volgens hem is het gevoel waarmee de zakelijke gasten binnenkomen te vergelijken met het gevoel dat je hebt als je in de rij van een achtbaan staat: “Dan word je vanzelf zenuwachtig, wat gaat er allemaal gebeuren? Maar als de rit eenmaal achter de rug, dan wil je vaak direct nog een keer. Dat gevoel creëren we hier direct als ze binnenkomen. Onze gasten zien al die achtbanen en denken ze gelijk: ‘Wow, moeten we daar straks in?’ Daardoor krijg je wel een heel aparte sfeer, die je eigenlijk bij een andere zakelijke bijeenkomst nooit zal krijgen.”

Dieter vervolgt: “Afgelopen januari hebben we een nieuwjaarsreceptie van een ondernemersvereniging uit Dronten hier georganiseerd. Dat was een hele gave avond, die wij in een soort van de Wereld Draait Door setting hadden gegoten. De ondernemersvereniging gaf aan dat zij twijfels hadden over het gekozen concept. Wij hebben toen aangegeven dat alleen het tijdstip van binnenkomst en weggaan vaststaat, alles daartussen kan wel op papier staan, maar als de dag erom vraagt gooien we het hele scenario gewoon om. Uiteindelijk was de opdrachtgever dolenthousiast over onze aanpak. We hebben ruim driehonderd mensen op die manier een ontzettend leuke avond bezorgd. En daar doen we het allemaal voor.”

“We gaan rechts, terwijl iedereen verwacht dat we links gaan”

Het BizNiz Center wil de bezoekers dus constant verrassen: “Wat je kan verwachten, is vooral het onverwachte. Juist wat je niet verwacht, dat gaan wij doen. Walibi zoekt altijd het randje op, ook met het BizNiz Center. Uiteraard wel altijd in samenspraak met de klant, want we krijgen de aanvraag binnen en dan ga je rond de tafel zitten en een draaiboek samenstellen dat past bij de doelstelling van dat bedrijf. Daarbij kan je van ons verwachten dat wij altijd net iets verder nadenken en creatief out-of-the-box omgaan met de wensen van de klant. We gaan rechts, terwijl iedereen denkt dat we links gaan. Onlangs hebben we hier een seminar gehad waarbij halverwege de bijeenkomst enkele van onze beroemde ‘Halloween’-karakters plotseling binnenstormden. Iedereen was rustig aan het luisteren en ineens zit heel de zaal op het puntje van de stoel. De combinatie van serieuze zaken, kennis uitwisselen met ontspanning en verrassingen geeft het Walibi BizNiz Center haar speciale karakter. Wij willen in samenspraak met de wensen van de klant echt een ervaring bieden. Een dag die de mensen zich nog lang zullen herinneren.”

BizNiz Center 01

Betaalbare eventlocatie

Komende maanden zal het BizNiz Center zich meer en meer gaan profileren als zakelijke eventlocatie. Hoewel de merknaam Walibi de Flevolandse grenzen overstijgt vanwege de landelijke naamsbekendheid, zijn lokale bedrijven voor het BizNiz Center een belangrijke doelgroep. Bovendien is het een redelijk betaalbaar uitje, met prijzen die marktconform zijn en in veel gevallen zelfs lager ligt dan op andere vergaderplekken in de regio. “En daar zijn geen achtbanen”, zo benadrukt Bijl die de toekomst van het Center met vertrouwen tegemoet ziet: “Het is echt een unieke locatie. Nergens in Flevoland, zelfs niet elders in Nederland vind je een plek waar dit allemaal kan. Juist voor Flevolandse bedrijven – die normaal gesproken vooral buiten de provinciegrenzen zoeken naar geschikte locaties – is het mooi om eens letterlijk ‘om de hoek’ te gaan kijken. We beschikken over alle moderne faciliteiten en de (vergader)zalen zijn werkelijk van alle gemakken voorzien. Bedrijven die hier nog niet zijn geweest zullen verbaasd zijn als ze hier binnenkomen. Iedereen is harstikke welkom en we zullen ze de hele dag blijven verbazen.”

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

postbus 283, 8200 AG Lelystad

email: via contactformulier

0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief