Foto 1

Zeewolde: jong en ambitieus

De cijfers schetsen een duidelijk beeld: steeds meer bedrijven vestigen zich in Zeewolde. Met nog mooie ontwikkelingen in petto, presenteert deze gemeente zich als jong en ambitieus. Als één van de jongste gemeentes van Nederland (slechts 34 jaar oud), weet Zeewolde bijzondere bedrijven aan te trekken. Bijvoorbeeld de bekende transportbedrijven Bakker Logistiek en Wolter Koops, maar ook inspirerende bedrijven zoals BioBrass (Flevopenning Toponderneming 2017) en ProFlags (Winnaar ‘Snelst groeiende e-commercebedrijf over de grens 2017’).

Hoe kijken anderen tegen deze gemeente aan? We vroegen het zes verschillende personen, waaronder drie jonge, enthousiaste
ondernemers, die op verschillende manieren betrokken zijn bij Zeewolde.

Gerrit Jan Gorter Burgemeester Zeewolde
Wat maakt het zo bijzonder om burgemeester van Zeewolde te zijn?
“Het is een jonge gemeente die zich blijft ontwikkelen op het gebied van wonen, werken en recreëren. Dit geeft mij elke keer weer nieuwe uitdagingen die ik graag aanpak.”

Egge Jan de Jonge Wethouder Economische en Sociale Zaken
Wat verwacht je van Zeewolde in 2018? “Een voorspoedig economisch jaar waarbij lokale samenwerkingen steeds belangrijker worden. Op deze manier wordt nog meer voordeel behaald. De verwachting is dat de economische groei in Zeewolde, net als in 2017, boven het landelijk gemiddelde uitkomt.”

Roelof Schipperus Eigenaar De Kleine Distilleerderij
Waarom heb je voor Zeewolde gekozen om jullie bedrijf te vestigen? “Er zijn hier veel mogelijkheden en ruimte, de gemeente denkt graag met ons mee en de ondernemers zijn zeer behulpzaam naar elkaar. Het is ons erg goed bevallen. ”

Jannis Lootens Founding manager Redmatters
Hoe is het om als jong en groeiend bedrijf in Zeewolde te ondernemen? “Ruimte. Ruimte om je dromen en ambities waar te maken, om te leren en om te groeien. Dat is onderdeel van succesvol ondernemen. Zeewolde begrijpt dit als jongste gemeente van Nederland maar al te goed. Ze verbindt, ondersteunt en geeft, waar mogelijk, ruimte aan ondernemers.”

Maarten de Boer Directeur Grondbedrijf Zeewolde
Waarom kiezen veel bedrijven voor Zeewolde? “Wat ik vaak van ondernemers hoor is de combinatie van een centrale ligging, gunstige grondprijzen, fijn ondernemersklimaat en de beschikbaarheid van grond.”

Johan Safaric Eigenaar Cafetaria Twilight
Hoe is het om in Zeewolde te ondernemen? “Zeewolde is geen doorsnee gemeenschap. Het is uitdagend en je moet creatief zijn. Als cafetaria hebben we te maken met duurzaamheid van energie en grondstoffen. Maar ook met lokale samenwerkingen en het gebruik van eerlijke ingrediënten.”

Dit artikel verscheen ook in FlevoZine INDRUK 2018

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief