IMG_8828 1e pile Kloosterboer © Fotostudio Wierd

Bouw Kloosterboer Lelystad gestart

Woensdag 18 oktober jl. is officieel de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe vrieshuis van Kloosterboer in Lelystad. Het nieuwe volautomatisch vrieshuis krijgt een opslagcapaciteit van 40.000 pallets en zou in het vierde kwartaal van 2018 operationeel moeten zijn.

Het nieuwe state-of-the-art vol automatisch vrieshuis wordt gebouwd volgens de nieuwste technologie en zal 50% minder energie verbruiken als een conventioneel vrieshuis. Dit staat gelijk aan een reductie van 1551 ton CO2 per jaar. McCain, als launching customer, wordt met de nieuwe locatie een totaaloplossing geboden door de centralisatie van de voorrraad voor Noord-Europa, die voorheen verdeeld over 4 locaties werd opgeslagen. Deze vermindering van ca. 6.000 transporten en 420.000 kilometer, levert een vermindering op van zo’n 386 ton CO-2 uitstoot per jaar.

Met de komst van Kloosterboer zet de Lelystad weer een stap en groeit verder in haar rol als aantrekkelijke vestigingslocatie en logistieke hotspot binnen Nederland.

Over Kloosterboer

Kloosterboer is een financieel sterk en onafhankelijk familiebedrijf, met haar oorsprong in 1925. Ruim 4.300.000 m3 aan koel- en vriescapaciteit maakt Kloosterboer toonaangevend in de logistieke dienstverlening voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten (o.a. vis, vlees, fruit, vruchtensappen- en concentraten, zuivel en aardappelproducten) in West-Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, logistiek, douaneafhandeling en logistieke IT-oplossingen.

Bij Kloosterboer werken zo’n zevenhonderdvijftig medewerkers. Naast een tiental locaties in Nederland beschikt het bedrijf over een uitgebreid internationaal netwerk met vestigingen in onder meer Frankrijk, Duitsland, Zweden, Noorwegen, de Verenigde Staten, Canada en Zuid Afrika.

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

postbus 283, 8200 AG Lelystad

email: via contactformulier

0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief