Airportkrant

Elke inwoner Flevoland heeft 3e Airportkrant

Woensdag 20 juni 2018 verscheen de 3e editie van de Lelystad Airportkrant. Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven 2 keer per jaar deze krant uit om inwoners van Flevoland te informeren over alles wat er komt kijken bij de aanleg van een passagiersluchthaven. De krant wordt huis-aan-huis in heel Flevoland verspreid.

De eerste blik in het eerste exemplaar

Vol belangstelling hebben directeur Hanne Buis van Lelystad Airport, gedeputeerde Jan de Reus van provincie Flevoland en wethouder Janneke Sparreboom van gemeente Lelystad het eerste exemplaar van de krant in ontvangst genomen, dichtbij de bouw van de luchthaven.

Bouw op schema

Hanne Buis vertelt in de krant dat de bouwwerkzaamheden op schema liggen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat legt uit wat het Luchthavenbesluit inhoudt en welk proces nog doorlopen moet worden, willen de eerste vakantievluchten kunnen opstijgen en landen vanaf en op Lelystad Airport.

Aanpassingen aansluitroutes

In een interview vertelt Jurgen van Avermaete van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) over de aanpassingen in de aansluitroutes naar aanleiding van de inspraak en internetconsultatie. Door middel van ‘mobiliteitsmanagement’ wordt de bereikbaarheid van de luchthaven en directe omgeving per fiets gestimuleerd. Er komt een snelle en duurzame busverbinding en Rijkswaterstaat start met de voorbereidingen van de verbreding van de A6 tussen Almere Buiten Oost en Lelystad.

Duurzaam ontwikkelen

Lelystad Airport en Lelystad Airport Businesspark ontwikkelen de luchthaven en het naastgelegen bedrijventerrein zoveel mogelijk op een duurzame wijze. De infographic in het hart van de krant laat zien hoe dit wordt gedaan.

Andere onderwerpen in de krant

  • Projectmanager Sven-Pieter van der Giessen over de ‘industriële schoonheid van de nieuwe en duurzame terminal’.
  • Gerhard Flantua over zijn initiatief van de stadsboerderij van Boer Kok.
  • Een interview met Hans van der Vlist als voorzitter van de regiegroep die de belevingsvlucht met het Transavia-toestel van 31 mei 2018 heeft voorbereid en daarover binnenkort rapporteert.
  • Een aantal opgetekende reacties op de vlucht van Flevolanders.
  • Wat doet een ‘compliance officer’ op Lelystad Airport?

Voorbeeld van de omslagpagina van de krant

Extra exemplaren

De Airportkrant heeft een oplage van ruim 176.000 exemplaren. De krant staat vanaf donderdag 21 juni 2018 ook op uitbreidinglelystadairport.nl. Papieren exemplaren zijn in beperkte mate verkrijgbaar bij het Luchthavengebouw Lelystad Airport, bij het stadhuis in Lelystad en in het provinciehuis.

Stichting Flevo Zakenfestival tekende voor de productie van de krant.

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief