18-069 Marker Wadden-3122 FotostudioWierd

Gemeente draagt bij aan toeristische ontwikkeling Marker Wadden

Het college heeft besloten om een subsidie van €500.000 te verstrekken ten behoeve van recreatieve voorzieningen op de Marker Wadden. Deze bijdrage komt voort uit het Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie Lelystad 2016-2026. 

Aanleg recreatieve voorzieningen

Met de verstrekte subsidie worden een passantensteiger en afmeervoorzieningen gerealiseerd, zodat zowel grote schepen als recreatievaart kunnen aanmeren. Verder worden een aantal voorzieningen, zoals het havenkantoor en het toiletgebouw, vergroot en krijgt de riolering een verhoogde capaciteit. Hierdoor kunnen meer bezoekers ontvangen worden.

Belangrijke stap

“Met deze werkzaamheden wordt er een belangrijke stap gezet in het uitvoeren van het toeristische beleid. Het doel van dit beleid is de versterking van de Lelystadse economie en het vergroten van de aantrekkelijkheid van de stad. De Marker Wadden is in het netwerk aan toeristische gebieden een van de parels waar men door de ontwikkeling van de voorzieningen ook deze nieuwe natuur kan bezoeken”, aldus wethouder Ed Rentenaar.

Over Marker Wadden

Het project Eerste fase Marker Wadden is het initiatief van Natuurmonumenten om, met de realisatie van een groep van (vooralsnog vijf) eilanden, de natuur- en waterkwaliteit van het Markermeer te herstellen en tegelijkertijd een plek te creëren waar mensen welkom zijn om van de natuur te genieten. Het eerste eiland is in 2016 in ruwbouw aangelegd, de andere vier zijn in 2017 aangelegd. Het eerste eiland wordt in 2018 afgerond en voorzien van de benodigde recreatieve voorzieningen. Het is de bedoeling om het eerste eiland vanaf september 2018 permanent open te stellen.

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief