Live Your Dream

Gemeente Lelystad steunt deelname van de Live Your Dream Foundation

Gemeente Lelystad steunt deelname van de Live Your Dream Foundation aan de Volvo Ocean Race 2017-2018.  De Live Your Dream Foundation, een Lelystads initiatief, wil met een eigen boot meedoen aan de volgende editie van de Volvo Ocean Race. De boot wordt bemand met een team van chronisch zieke en gezonde zeilers. Om de droom te realiseren en deel te nemen aan de meest uitdagende zeilrace ter wereld is een garantstelling van € 50.000,- nodig. Het college van Lelystad heeft besloten de garantstelling op zich te nemen en hiervoor samen met de stichting Live Your Dream en City Marketing Lelystad een wervingscampagne op te zetten. In ruil voor de garantstelling door de gemeente zal de slogan ‘Lelystad. City of opportunities’ (de Engelstalige variant op ‘Lelystad geeft lucht’) tijdens de Volvo Ocean Race 2017-2018 op de spiegel van het Live Your Dream schip prijken.

 

Initiator Olaf Oosterman: “Meedoen is voor mij al winnen”

Live Your Dream Foundation is een stichting die opgericht is om grenzen te verleggen van chronisch zieken door middel van deelname aan wereldwijde sportevenementen. Met deelname aan de Volvo Ocean Race vraagt Live Your Dream Foundation wereldwijd aandacht voor chronisch zieken en wil de stichting een verbinding maken tussen de belevingswereld van chronisch zieke en gezonde mensen.

Voor Lelystedeling en initiator van de Live Your Dream Foundation Olaf Oosterman, die zelf de chronische aandoening het Syndroom van Marfan heeft, geldt: “Meedoen is voor mij al winnen. Juist doordat ik mijzelf weerbaar maak en mij concentreer op de mogelijkheden en kansen, heb ik veel meer kunnen bereiken dan ik had verwacht. Dat is wat ik graag wil delen met de wereld zodat wij, chronisch zieken, meer gaan participeren in de samenleving. Juist in deze tijd is dat belangrijker dan ooit.”

 

Wethouder Jop Fackeldey: “Live Your Dream sluit aan bij waar Lelystad voor staat”

Wethouder Jop Fackeldey over het collegebesluit om het initiatief te steunen: “Het is een prachtig initiatief dat in Lelystad is ontstaan en het sluit dan ook in meerdere opzichten aan bij waar Lelystad voor staat. Ons credo zegt het al. ’Lelystad geeft lucht’ wil onder meer zeggen dat wij als stad graag de ruimte geven aan dromen en ideeën van mensen. Daarnaast vinden we het als college belangrijk dat iedereen mee kan doen. ‘Iedereen doet mee’ is de letterlijke titel van een van onze collegeprogramma’s. En last but not least, Lelystad heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld als echte watersportstad. Het wordt tijd om dat nog verder, in dit geval wereldwijd, uit te dragen. We kunnen trots zijn op wat we als stad te bieden hebben op watersportgebied, maar bovenal op dit mooie initiatief, dat dromen tot leven brengt.

 

Iedereen kan de campagne steunen en helpen de droom te realiseren door een selfie te uploaden op www.liveyourdreamteam.org

Tekst en foto: Gemeente Lelystad

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief