IMG_4625 Lelystad Akkoord © Fotostudio Wierd

Micronic Beste Leerwerkbedrijf 2017

Maandagmiddag 7 mei werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Leerwerkverkiezing 2017 bekend gemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf 2017 werd Micronic. Senna van Peperzeel, HR manager bij Micronic, nam vol trots de prijs in ontvangst van voorzitter Andries Greiner en wethouder John van den Heuvel. De verkiezing werd gehouden bij Werkbedrijf Lelystad. De twee andere genomineerden waren Holland Composites en Jamin Lelystad.

Met de Leerwerkverkiezing benadrukt het Lelystad Akkoord hoe belangrijk praktijkervaring is in de combinatie van werken en leren. Het opdoen ervan is echter alleen mogelijk door de inzet van Leerwerkbedrijven. De verkiezing is  een stimulans voor  bedrijven zich  aan te melden als leerwerkbedrijf..

Campagnemanager van het Lelystad Akkoord, Irene Medema, deed de aftrap waarin ze uiteenzette wat het doel van het Lelystad Akkoord: met elkaar bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt in Lelystad. . Vervolgens had ze een ongedwongen interview met de genomineerden. Centrale vraag in deze gesprekken was: Waarom is het stimuleren van leren binnen jullie bedrijf van groot belang? En hoe zetten jullie je daarvoor in?”

Key note spreker en rasondernemer Buck Jüch, onder meer voormalig directeur van de Fair Groep, sloot daarbij aan met een verhelderende en inspirerende uiteenzetting over het functioneren van de arbeidsmarkt, nu en vooral in de toekomst. Daarbij gaat het vooral om preventie van uitval.  Hij doet een oproep aan werknemers en werkgevers om zich gezamenlijk in te zetten voor een “leven lang leren”.

Continue ontwikkeling van medewerkers is cruciaal voor de duurzame inzetbaarheid van  medewerkers. Het vergroot het ontwikkelvermogen van een organisatie en vermindert direct de kosten.

Medewerkers zelf moeten hun verantwoordelijkheid pakken, terwijl de werkgever een stimulerende, faciliterende en veilige omgeving moet creëren.

Wethouder Van den Heuvel benadrukte met klem dat al veel bedrijven actief zijn in Lelystad. Het Lelystad Akkoord is een netwerk van ongeveer 200 werkgevers met hart voor talentontwikkeling, ook van hen die nog op een afstand van de arbeidsmarkt staan.  Hij geeft aan dit ook de komende jaren een belangrijk onderwerp te vinden voor de Lelystadse gemeentelijke agenda.

De jury bestond uit wethouder John van den Heuvel, Rob van Reijswoud en Andries Greiner. Juryvoorzitter Andries Greiner vertelde dat hij eens gelet heeft op het personeelsbeleid van bedrijven tijdens en na de economische crisis. Dan valt op dat er toch steeds bedrijven zijn die bereid zijn kansen te geven aan mensen die nog een wat grotere ontwikkelingsweg hjebben te gaan dan gewoonlijk. Vervolgens beschreef hij de top 3 van genomineerde bedrijven. Bij Holland Composites, gespecialiseerd in geavanceerde composiet constructies, kijkt men bij sollicitaties niet zo zeer naar opleiding en achtergrond, maar vooral naar motivatie en potentie. Jamin Lelystad vindt het vooral belangrijk dat aankomende medewerkers hun werkomgeving als plezierig ervaren en vandaaruit hen uitnodigend leren omgaan met klanten. Bij Micronic, producent van o.a. fijnmechanische apparatuur, wordt succesvol gewerkt met proefplaatsingen en kunnen nieuwe medewerkers van alle achtergronden en niveaus starten in een basisfunctie.

Na de uitreiking was er volop gelegenheid om de winnaar en de twee andere genomineerden te feliciteren onder het genot van een hapje en drankje. De ontvangst was zeer goed verzorgd door medewerkers van het Werkbedrijf.

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief