ondertekening-wavepooljpg

OMFL verstrekt lening aan Wavepool

Eerste wavepool op het Europese vaste land Dinsdagmiddag 24 april jl. hebben de initiatiefnemers en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bv een lening overeenkomst ondertekend bij Marina Eemhof Zeewolde. In de zomer van 2019 opent de Wavepool zijn deuren.

De Wavepool is een idee van Van Rossum, oprichter van We Want Waves, in samenwerking met Marina de Eemhof. Het wordt de eerste wavepool in Nederland en zelfs op het Europese vasteland. De attractie bestaat uit een bassin water van 250 meter lang en 80 meter breed. Golven worden machinaal opgewekt en breken op drie plekken. De eerste golf is 1,80 meter hoog en zorgt voor een beweging waar surfers zeker vijftig meter op kunnen glijden, de tweede golf is iets lager en de derde golf is voor beginners en leerlingen. Het surfcentrum komt te liggen naast De Eemhof, dichtbij de Beachclub aan het Eemmeer.

,,De lening die we ontvangen hebben van de Ontwikkelingsmaatschappij is een positief signaal, ook naar andere investeerders,’’ zegt Robin van Rossum van We Want Waves. De Ontwikkelingsmaatschappij vindt de Wavepool een interessante business case die de positie van Zeewolde als watersportcentrum pur sang verder verstevigt. Veel toegevoegde waarde, financieel, maatschappelijk en regionaal, kan worden gerealiseerd door het organiseren van verschillende typen activiteiten.

De aanleg van de attractie kost circa tien miljoen euro. De lening van de Ontwikkelingsmaatschappij is € 250.000. Van Rossum: ,,Dat geld is nodig voor onderzoeken. Maar het is belangrijk dat men gelooft in het project. Het is net een dominospel, als het eerste steentje valt komt de rest ook in beweging. Van de banken hebben we toezegging voor ongeveer de helft van de kosten, de leverancier van de machines doet ook mee. Nu gaan we op zoek naar de resterende helft. Ik heb goede hoop.’’
In het najaar van 2018 hopen de initiatiefnemers te starten met de bouw.

Meer informatie
Voor vragen kunt u terecht bij Ineke Mastenbroek via  mastenbroek@omfl.nl

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief