Sfeerbeeld BKL Gala 2019 (vorige editie)_Bron Monavid

Ondernemersfeest Lelystad op 12 januari 2019

Lelystadse ondernemers kunnen nu al bedrijven voordragen voor de BKL Trofee en Award

Op zaterdag 12 januari 2019 is het weer zover; dan vindt het jaarlijkse BKL Gala plaats. Ook dit keer wordt tijdens het feestelijke gala bekendgemaakt welke Lelystadse bedrijven met de BKL Trofee en Award naar huis gaan. ”Het BKL Gala is een groot feest waar ruim 800 ondernemers aanwezig zijn”, vertelt Irene Medema, directeur van de BKL. “Ieder jaar is het spannend wie er als winnend bedrijf op het podium staat. We roepen iedereen nu al op om bedrijven voor te dragen. De eerste voordrachten hebben we al ontvangen!”

Welke bedrijven gaan strijden om de BKL Trofee en Award?
Ook dit jaar is het aan BKL leden om ondernemingen voor te dragen voor de BKL Trofee en Award. Dit moeten Lelystadse ondernemingen zijn die zich in positieve zin onderscheiden door creativiteit, innovativiteit, (pioniers)mentaliteit en ondernemings- of handelsgeest. BKL leden hebben tot 20 oktober de tijd om een bedrijf voor te dragen, dit kan door een e-mail inclusief motivatie te sturen naar info@bedrijfskring.nl. “We raden aan om de beoordelingscriteria voor beide prijzen van tevoren op onze website na te lezen”, geeft Hans Blom, voorzitter van de BKL Trofee & Award Commissie, aan. “Op 1 november maken we de genomineerde bedrijven bekend.”

Twee verschillende prijzen
De BKL Trofee is een juryprijs; uit de voordrachten van alle BKL leden kiest de BKL commissie eind oktober drie genomineerden. Deze drie bedrijven worden door de jury bezocht en beoordeeld op verschillende fronten. Hier komen juryrapporten uit voort, die vervolgens op de website worden gepubliceerd. Tijdens het BKL Gala op 12 januari 2019 maakt de jury bekend welk bedrijf zij tot winnaar hebben bekroond.

Naast de BKL Trofee, is vijf jaar geleden ook de BKL Award geïntroduceerd. “Er zijn in Lelystad enorm veel kwalitatief goede ondernemingen gevestigd”, aldus Irene Medema. “Niet al deze bedrijven zijn altijd even goed in beeld, bijvoorbeeld vanwege bedrijfsgrootte of omdat ze qua business minder op Lelystad zijn georiënteerd.” Om juist die bedrijven ook de waardering te geven die ze verdienen, is op verzoek van BKL leden de BKL Award geïntroduceerd. De jury kiest wederom drie genomineerden uit de voordrachten van BKL leden, het is vervolgens aan de leden zelf om tijdens het BKL Gala op hun favoriet te stemmen.

“Vorig jaar won Toms Creek de BKL Award en ging Tanis Food Tec met de BKL Trofee naar huis, gevolgd met de prijs ‘Topondernemer 2018’ bij de Flevopenningen in april. Iets om trots op te zijn als Lelystad!” – Irene Medema

Sponsoren
Ook dit jaar rekent de BKL commissie op de hulp van Lelystadse ondernemers. “Samen maken we het BKL Gala tot een succes”, licht Irene Medema toe. “Vandaar dat we ondernemers ook nu weer benaderen om te kijken of we weer een passend sponsorpakket kunnen aanbieden. Op de website zijn alle sponsorpakkettente vinden, neem je als ondernemer vóór 29 november een pakket af dan gaat jouw bedrijfsnaam mee op alle uitingen rondom het BKL Gala, denk aan de officiële uitnodiging en de banners naast het podium.”

De kaartverkoop van het BKL Gala gaat op 1 oktober van start. Leden én seniorleden kunnen vanaf dat moment online kaarten bestellen.

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief