CTU Flevokust is gestart met de op- en overslag van containers uit de regio Flevoland. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de tijdelijke terminal van Flevokust op het terrein van de Maxima-centrale in Lelystad. Eind 2017 wordt de definitieve locatie van de Flevolandse overslaghaven in gebruik genomen.

Nu de derde terminal van CTU een feit is, kan het bedrijf de agrarische sector en andere ondernemers beter bedienen door de producten direct over het water naar de diverse zeehavens te vervoeren. Daarnaast ontstaat door de strategische ligging van de terminal een verbinding met het noorden.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is verheugd over de goede samenwerking met CTU en de Maxima-centrale van ENGIE. “Het is een goede zaak voor alle partijen dat CTU nu van start kan op de tijdelijke locatie bij de Maxima-centrale. Door deze samenwerking kunnen ondernemers uit de regio al voor de start van de definitieve haven profiteren van de containerterminal.”

Tijdelijke_overslag_Flevokust_1

Over Flevokust

Flevokust is een nieuwe multimodale overslaghaven met containerterminal en bedrijventerrein ten noorden van Lelystad. Flevokust versterkt de logistieke positie en de concurrentiekracht van ondernemers en geeft daarmee een belangrijke impuls aan de economie van de regio.

 Over CTU

CTU zet zich in om de logistieke processen van zijn klanten optimaal uit te voeren en te begeleiden. CTU beschikt over meerdere inland containerterminals: CTU in Utrecht aan het Amsterdam-Rijnkanaal, CTU Rivierenland in Tiel op industrieterrein Medel en nu dus ook CTU Flevokust aan het IJsselmeer bij Lelystad.

Foto’s en video: provincie Flevoland