Hanneke’s Pluktuin: genieten van de volle pracht in de Flevopolder Biddinghuizen: Geur, kleur, een overweldigende bloemenpracht.

Het kijken is al genieten, maar diegene die met een emmer en een schaar het bloemenveld intrekt, geniet dubbelop. In ‘Hanneke’s Pluktuin’ en thuis, waar het zorgvuldig samengestelde boeket een plek vindt. Nog in september kan er volop geplukt worden aan de Ellerweg in Biddinghuizen. ‘Bij zonsondergang is het ook zo prachtig om het veld in te trekken’, zegt deze enthousiaste onderneemster. Zij heeft van haar hobby haar bedrijf gemaakt en legt daar haar hele ziel en zaligheid in. Iedere bloem mag geplukt worden. Want bloemen zijn er in overvloed. Duizenden snijbloemen in vele variaties, eenjarig zaaigoed, maar ook vaste planten. Het bedrijf is ontstaan door te pionieren. In 2014, op een stukje land, vlak bij haar huis. Haar bloemenpracht riep enthousiasme op bij familie en bij vrienden.image

‘Het assortiment was inmiddels zo uitgebreid, dat het idee van een pluktuin naar voren kwam. Er waren genoeg veldbloemen om prachtige veldboeketten te kunnen plukken.’ De eerste stap werd gezet met enkele open dagen. Bezoekers waren enthousiast en er bleek behoefte te zijn aan een plekje zoals ‘Hanneke’s Pluktuin’. ‘Iedereen die van bloemen, de Flevopolder en van het boerenleven houdt, krijgt hier de gelegenheid om langs te komen en te genieten.’ In twee jaar tijd is een hobby een bedrijf geworden. Inmiddels is ook het idee ontstaan om volgend jaar een kruidentuin toe te voegen. Dat zal in eerste instantie bescheiden zijn, maar ook daar zal de bezoeker op termijn meer kunnen gaan oogsten. Bezoekers die alleen willen genieten van de kleurenpracht in de Flevopolder zijn eveneens meer dan welkom. Er is koffie, thee of appelsap met iets lekkers erbij. Op bepaalde dagen is er bediening door mensen van de dagopvang.

Bezoekers die kiezen voor een relaxt moment in de natuur, zullen zich er zeker meer dan thuis voelen. De gastvrouw is enthousiast en straalt haar liefde voor haar bloemenpracht meer dan uit. Aan volwassenen, maar ook aan kinderen die in de Pluktuin een waterpomp aantreffen en dieren om te aaien.

Wie is deze onderneemster? Zij stelt zich aan u voor.

 

image3

Bedrijf: Hanneke’s Pluktuin

Bestaat sinds: 2014

Gevestigd: Ellerweg 18 te Biddinghuizen

Aantal medewerkers: 2 lieve vrijwilligers en 3 hardwerkende zorgklanten

Naam directeur/ manager: Hanneke Monsma

Leeftijd 44

 

Wat ik heb meegekregen van mijn ouders is liefde voor de natuur en de Flevopolder, (ik ben er geboren en getogen). Favoriete sport: wandelen met mijn vriendin Annelies, maar vooral werken in de tuin!, dat is ook een sport!  De wereld is voor mij elke dag een feest en ik pluk de dag!

Nummer 1 wens: absoluut niet verwacht, maar mijn diepe wens is: verandering in het schoolsysyteem. Mijn diepe wens is dat elk kind op zijn of haar niveau elk vak mag uitvoeren. Ben je slecht in bijvoorbeeld Engels, dan doe je dit op een lager niveau. Maar blink je uit in economie, dan doe je dat vak bijvoorbeeld op vwo niveau. Stelling: ondernemer zijn is een ander het werk laten doen? Nee, als ondernemer moet je constant zelf op de werkvloer zijn, en meewerken. Dan weet je serieus wat er gebeurd en weet je ook precies wat je onderneming nodig heeft.  Dit is in mijn geval zeer belangrijk.

Innovatie: ik kijk met trots terug op…..dat ik begonnen ben met de pluktuin, een hele stap. Mijn baan in de zorg heb ik ervoor opgezegd. Ik dacht bij mezelf wel, kan de bewoner van de Flevopolder (en de omliggende gebieden) dit aan. En ja hoor, het pakt goed uit. Ik ben er trots op dat gasten zeggen ‘wow wat is de Flevopolder toch mooi!, en wat heerlijk om je eigen bloemen te kunnen plukken.’  Maatschappelijk verantwoord betekent voor mij….open staan voor mensen met onder andere een verstandelijke beperking. Hen betrekken in de dagelijkse pluktuinactiviteiten. Maar ook de ondernemers met hun ideeën . Voor ouderen en jongeren geeft de pluktuin rust en vooral ruimte om te genieten. Hoe ik de ontwikkeling van mijn bedrijf in de toekomst zie….een onderdak (glazen kas) creëren waar ik het hele jaar rond activiteiten kan  aanbieden voor zowel zorgklanten, als dagjesmensen en bijvoorbeeld groepen senioren. Ook het verder ontwikkelen van educatieve programma’s, van bloem tot honing is een wens. De kracht van mijn bedrijf zit in de Flevopolder. Een unieke plek, met wind door je haren, met rust en ruimte en het natuurschoon om van te genieten.

image4

Wat ik aan startende ondernemers als advies wil meegeven is om er  100 procent voor gaan, positief , enthousiast zijn en geloven in je eigen bedrijf. Om tafel gaan met andere ondernemers en investeren in netwerken. Zoals gezegd, Hanneke’s liefde voor de Flevopolder zit diep. Ze onderstreept een bezoek aan haar bedrijf dan ook graag met de mogelijkheden in dit gebied, waar rust door het mooie uitzicht centraal staan. Ze wijst op de windmolens die de rechte lijnen benadrukken in het landschap. ‘De polder vertelt een eigen verhaal’, zegt ze. ‘Er valt veel te beleven. De vogels, insecten, wolkenpartijen, zonsondergangen én het boerenleven’,  waar zij zelf deel van uitmaakt. ‘Alles met een unieke en adembenemende schoonheid. De enorme zee van ruimte en de geschiedenis van het grootste eiland ter wereld. Daarvan laat ik mensen graag mee genieten.’

Hanneke’s Pluktuin

Ellerweg 18

8256 RT Biddinghuizen

Tel: 06-19054350

E-mail: info@hannekespluktuin.nl

Website: www.hannekespluktuin.nl

De hele week geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.