Emmeloord – Martho Flexwerk BV is een no-nonsens bedrijf. Wie de handen uit de mouwen wil steken, mee wil denken, kortom ‘ervoor wil gaan’ zal bij dit uitzendbureau aan de Penning 4a in Emmeloord zeker kans maken op werk. Er worden gemotiveerde, gekwalificeerde mensen gezocht, die een aanvulling zijn voor de werkgever. Er wordt vooral personeel gezocht in de sectoren agri, food, bouw, gww, groenvoorziening, metaal, visindustrie en de productie.

 

Flinke groei

Martho Flexwerk is gevestigd in Emmeloord en in Amsterdam. Het bedrijf bestaat nu tien jaar en kan terugzien op een flinke groei. Vooral de agrarische sector is in al die jaren vertrouwd terrein geworden. Op dit moment is dit uitzendbureau onderverdeeld in verschillende sectoren. Zo is er Martho Professionals waar financiële experts worden geselecteerd en gedetacheerd voor flexibele inzet bij ondernemers. Andere labels zijn Martho Flexwerk Personeelsdiensten en Martho Flexwerk Agrarisch.  Martho 5

 

De lokale economie trekt aan. De groei van dit bedrijf vertaalt zich in een uitbreiding van het personeelsbestand en bijbehorend wagenpark. Er zijn dit jaar twintig nieuwe Citroëns C1 in gebruik genomen. Knaloranje auto’s, volledig gewrapt en bestickerd door Snijder Reclame. Henk de Reus is fleetmanager van Martho Flexwerk. ‘Inmiddels rijden er ruim negentig van deze beeldbepalende auto’s in Emmeloord rond. En het nieuwe type Citroën C1 past helemaal bij onze huisstijl. Onze keuze is vooral gebaseerd op het scherpe aanbod van Dijkstra Citroën en hun uitstekende service,’ legt hij uit.

 

 

Woon-werk

‘De oranje Citroëns C1 worden gebruikt voor woon-werkverkeer door de medewerkers van Martho Flexwerk. Er zijn uitzendkrachten in de agrarische sector, maar ook in de technische branche, productie, industrie en in de bouw. De landbouwmedewerkers worden vooral ingezet in Flevoland en de wijde omgeving en soms ook internationaal’.

 

Om vervoer goed te regelen voor werknemers die van en naar een bedrijf moeten, werden er ook twee nieuwe bussen in gebruik genomen. ‘Deze oranje bussen zijn eveneens volledig voorzien van onze huisstijl.’ Martho Flexwerk heeft zich in een relatieve korte tijd een plaats verworven in het centrum van Emmeloord.

 

Polen

Medewerkers worden gevonden in Nederland, maar ook in de EU-landen. Zij zijn in vele sectoren actief, zoals de glastuinbouw, de visindustrie en de agrarische sector. Dat resulteerde in maart van dit jaar in de opening van een kantoor van Martho Flexwerk in Ilawa, in het noorden van Polen. Adam Liedtke verzorgt daar de werving en selectie van Poolse medewerkers/sters voor Martho Flexwerk BV. Het kantoor staat in een gebied waar hoge werkloosheid heerst en waar de juiste mensen gevonden kunnen worden voor het werk in Nederland.

Martho 6

Motivatie

Medewerkers uit Nederland, uit Polen, het gaat om de motivatie. Want alleen gemotiveerd/gekwalificeerd personeel zal bij deze uitzendorganisatie snel een baan vinden.

Juist deze instelling wordt zo gewaardeerd door ondernemers, door klanten, maar zeker ook door de medewerkers. Martho begrijpt als geen ander dat de kracht van de organisatie met name bepaald wordt door haar medewerkers/sters. Zij zijn immers het uithangbord, zij zijn het die je organisatie vertegenwoordigen. In het bedrijf wordt gewerkt met korte lijnen. Er is, zo nodig 24-uur mogelijkheid tot contact met de klanten en de medewerkers. ‘No-nonsens, mouwen opstropen en de klus klaren, dat is waar we voor staan.’

 

Payroll

Goed personeel vinden en aanbieden ontziet de werkgever. Martho Flexwerk maakt dat nog breder met payroll. Daarmee neemt de uitzendorganisatie het personeel in dienst en wordt juridisch werkgever. Wat betreft de salarisadministratie blijft een bedrijf wel de juridisch werkgever. Of payroll interessant is, mag het bedrijf bepalen. Feit is wel dat er sprake is van een verhoogde flexibiliteit, gemak, een beperkt risico en financieel voordeel door efficiënter in te kopen. Het maakt daarbij niet uit of het een kortlopend project of een lange-termijn traject betreft.

Martho 3

Een bedrijf weet vooraf wat de personeelskosten zullen zijn. Er wordt een vast bedrag betaald voor payrolldienstverlening. Periodiek wordt er een totaalfactuur gestuurd. Zo ontstaat er een nauwkeurige inzage van de totale salaris- en personeelskosten. Facturen en/of aangiften verlopen via Martho. Omdat het payroll-bedrijf juridisch werkgever is, neemt Martho Flexwerk meteen de arbeidsrechtelijke risico’s over. Dit betekent dat het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen tot het dienstenpakket van de payroll-aanbieder behoren.

 

Detachering

Kerntaken, zoals het aannemen van nieuwe werknemers, de hoogte van het salaris, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en andere aangelegenheden die voor de interne gang van zaken binnen het bedrijf en voor de medewerkers van belang zijn, blijven de verantwoordelijkheid van het bedrijf. ‘Er verandert dus niets op de werkvloer.’ Martho 2

Martho Flexwerk BV neemt taken van een bedrijf over, zodat het bedrijf zich kan richten op het werk. En werk is er, ook vast werk voor gemotiveerde werkzoekers, zoals een CE chauffeur, een ervaren planner bij Martho Flexwerk, een ervaren schilder in Emmeloord, een spuiter in Zwolle, en ook een ervaren stukadoor is hard nodig in Flevoland.

Een nieuw onderdeel binnen Martho Professionals is het detachering van financiële experts. Iedere onderneming heeft op zijn tijd behoefte aan een financieel expert, specifiek voor een project, als vervanging bij ziekte of juist als aanvullend specialist in verband met drukte. Een specialist die van wanten weet en flexibel ingezet kan worden. Dit gaat van een administratief medewerker tot een interim financieel directeur.