Biddinghuizen/Dronten – De economie trekt aan en voorzichtig is er weer vertrouwen in de start van een eigen bedrijf. Zo ook in Biddinghuizen, waar Nathalie Dirkzwager in mei is begonnen met haar ,,Treats 4 tricks”. Een bedrijf dat bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven als ‘postorderverkoop en verkoop op afstand, fabricage en groothandel’.

Deze onderneemster weet waar ze de komende tijd naar toe wil. Vooralsnog levert ze aan marktkooplui die doorverkopen aan de consument. Vooral ‘Dierendingen Animal Food Kingdom’, een marktkraam in Biddinghuizen neemt gretig aftrek en ziet omzetgroei. Tevens heeft een kaaswinkel interesse getoond in haar gedroogde hondensnacks. ‘Een kaaswinkel?’, ja, een winkel die biologische producten verkoopt en daarvoor een hoek in het bedrijf beschikbaar heeft gesteld voor dierenvoeders. De producten van deze Biddinghuizense onderneemster passen prima in dat concept.

Nathalie vertelt dat ze haar bedrijf niet met schone handen kan runnen. Om gezonde snacks te kunnen maken moet ze eerst naar slachterijen waar ze slachtafval haalt. In Kootwijkerbroek bijvoorbeeld, bij een Islamitisch slachthuis waar ze lamsproducten haalt. In Ermelo naar een eendenslachterij. Ze haalt konijnenoren, kippenlevertjes, kippenmaagjes, afval van runderen, alles wat over blijft en niet gebruikt wordt voor de consument. Eenmaal thuis worden de resten ontleed. ‘Nee, het is niet fris’, beaamt Nathalie, ‘je moet alles uit elkaar pluizen. Alles, met uitzondering van vet, wordt wel gebruikt. Ik probeer zoveel mogelijk dagvers te werken, maar als dat teveel is, dan gaat de rest in de vriezer’.

Het oventje in huize Dirkzwager aan De Deel 57 in Biddinghuizen draait op volle toeren. Eenmaal alles gedroogd, gaat het in de verpakking voor doorverkoop op de markt. Sinds 1 mei 2016 gestart is de wens er om een grotere oven aan te schaffen. Om tegemoet te kunnen komen aan de vraag. Ook is het de bedoeling om het ‘bedrijf aan huis’ zo snel mogelijk om te zetten naar een grotere locatie. Nathalie: ‘ik ben er in gerold. Ik had net mijn baan in de horeca opgezegd en wilde toch weer wat om handen hebben. Wij hebben een hond thuis, waarvoor ik zelf gezonde snacks maakte. Bevriend met de marktkoopman van Dierendingen Animal Food Kingdom ontstond het idee om dit groter aan te gaan pakken. En zo heeft mijn nieuwe baan, mijn nieuwe bedrijf, zichzelf gecreëerd.’

Nathalie Dirkzwager stelt zich voor:

Naam bedrijf: Treats 4 Tricks

Bestaat sinds: 1 mei 2016
Gevestigd: Biddinghuizen
Aantal medewerkers: 1
Geschat investeringsbedrag: 500-1000 euro

Naam directeur/ manager: Nathalie Dirkzwager
Leeftijd: 44
Woont waar: Biddinghuizen
Burgerlijke staat: Gehuwd

Als klein kind wilde ik later minister president worden (nadat ik mijn vader had horen zeggen dat zij verre reizen maakten van onze belastingcenten, hahaha)

Wat ik heb meegekregen van mijn ouders is dat er gewerkt moet worden als je geld wil verdienen. Elke baan aanpakken, zolang het eerlijk werk is. Je nooit te goed moet voelen om welk werk dan ook te doen, alles is even belangrijk.

Favoriete sport: Formule 1

De wereld is voor mij één plek die we met z’n allen moeten delen.

Nr 1 wens: plezier houden in wat ik doe

Stelling: ‘ondernemer zijn is een ander het werk laten doen’: Ik ben per definitie erg slecht in anderen het werk laten doen. Ik ben een redelijke controlfreak en doe dingen het liefst zelf.

Innovatie: ik kijk met trots terug op het feit dat ik de stap heb gezet tot het oprichten van een eigen bedrijf.

Maatschappelijk verantwoord betekent voor mij rekening houden met anderen. Het is prima om dingen te doen waar je gelukkig van wordt, zolang je er anderen maar niet mee schaadt.

Hoe ik de ontwikkeling van mijn bedrijf in de toekomst zie? Op dit moment is de productie nog erg kleinschalig. Ik heb één klein oventje, waar een beperkte hoeveelheid in gedroogd kan worden. Het zou mooi zijn als er in de toekomst zoveel vraag komt naar snacks van Treats4Tricks, dat ik een grotere oven moet kopen en non-stop kan produceren.

De kracht van mijn bedrijf is het feit dat alles 100%natuurlijk is. Er wordt op geen enkele manier gebruik gemaakt van chemicaliën of andere toegevoegde stoffen om de snacks te conserveren.

Wat ik aan startende ondernemers als advies wil meegeven is volg je hart. Doe waar je zelf gelukkig van wordt.

 

Treats 4 Tricks hondensnacks

De Deel 57

Dronten-Biddinghuizen

06-53260068

0321-333433

E-mail: info@treat4tricks.nl