Beste Chiel,

Jij kent mij niet maar toch zijn wij iedere thuiswedstrijd dicht bij elkaar.  Jij beneden, je voorbereidend op de wedstrijd en ik boven in de businessclub, genietend van een heerlijk diner. En dan wat later. Jij op het veld tussen de palen en ik op de tribune.

En op die tribune geniet ik van het spel van het team, dat het dit seizoen zo goed doet. Genieten van de vaak sublieme acties van de spitsen maar zeker ook van jouw reddingen. Jij hebt de club zo vaak behoedt voor een nederlaag. Mede door jou staat Almere City FC op deze mooie 7e plek.

Dat lijken vooral de media na tweede Paasdag  vergeten te zijn. En dan komt er ook nog een vrijdag 21 april achteraan. Heerlijk jongens we kunnen weer iemand afbranden.  Wat zullen de lezers en kijkers smullen van deze misstapjes.  Als een spits op een vreselijke manier een kans mist en zo het team de overwinning onthoudt dan is dat jammer. Maar als de overwinning verloren gaat door een misser van de keeper dan zijn de negatieve superlatieven niet aan te slepen.

Maar Chiel realiseer je één ding. De gemeente Almere is al jaren bezig om zich als stad nationaal en  internationaal op de kaart te zetten en geeft daar veel geld aan uit. Jou lukt dat in een week. Ik weet het, het is een schrale troost voor jou. Je had het ook anders gewild. Maar zo komt de uitspraak van de legendarische Johan Cruijff toch uit: “Ieder nadeel heb z’n voordeel”.

Weet in ieder geval dat jij voor mij gewoon die topkeeper blijft en ik weet zeker dat er velen hetzelfde over denken.

Ik hoop van harte dat je de laatste twee competitiewedstrijden en de wedstrijden in de nacompetitie de kans krijgt je te revancheren.

Voor mij verdien je nog steeds de hoofdprijs.

Met vriendelijke groet,

Wim de Bruijn.