“Het sprookje van Grim”

Almere – Voor wie het niet weet, deze Grim met één ‘m’ is Fred Grim, de trainer van Almere City FC, en hij heeft dit seizoen met zijn jongens voor de eerste keer in de nog jonge geschiedenis van de club een echte prijs gewonnen: de titel in de tweede periode van de Jupiler League. De beloning hiervoor is deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de eredivisie.

Fred Grim is er in geslaagd om een team te formeren dat buiten het behalen van goede resultaten ook nog eens heel fraai voetbal laat zien.   Een team waar talenten lopen waarvan we in de toekomst nog veel zullen horen, zoals bijvoorbeeld Vincent Jansen; een jonge spits, met veel perspectief voor de toekomst, die momenteel in de belangstelling staat van clubs uit de eredivisie. Maar ook, zonder de anderen tekort te doen, zijn Thijs Bouma en Ricardo Kip voetballers, die voor veel kijkplezier zorgen.

Daarom is het verbazend hoe weinig Almeerders de thuiswedstrijden van de club bezoeken. In een stad met bijna 197.000 inwoners moeten toch minimaal 3000 mensen rondlopen, die een goede partij voetbal kunnen waarderen. Maar ook voetballiefhebbers uit de provincie kunnen in Almere genieten van de talenten.

In het kleine stadion is het goed toeven. Op de verwarmde tribunes heerst altijd een gezellige sfeer met een flinke dosis humor. Daar hoef je niet voor naar Amsterdam te gaan. Bovendien ben je als bezoeker veel meer bij het spel betrokken omdat je altijd dicht bij het veld zit. Je hebt een veel beter zicht op de technische hoogstandjes dan in een groot stadion.

Ik kan dan ook iedereen met een voetbalhart aanraden om de wedstrijden van Almere City FC te bezoeken. Wellicht zien we elkaar binnenkort op de tribune.