Vrijdag 31 maart jl., voorafgaand aan de wedstrijd tegen Telstar, dineerde ik, zoals gebruikelijk bij thuiswedstrijden van Almere City FC, in de businessclub. Ik mocht aan een tafel zitten met Jaap Lodders,
u weet wel, de gedeputeerde met Lelystad Airport in z’n portefeuille, en Dennis Ostendorf, directeur van MainEnergie.

Ik dacht: “Mooi, nu kan ik het Flevo Zakenfestival, dat wij 27 en 28 september op Lelystad Airport organiseren, bij Jaap extra onder de aandacht brengen”. Daar is dus niets van terecht gekomen. Na wat over koetjes en kalfjes gepraat te hebben kwamen we bij: Welke sport beoefen jij in je vrije tijd?

Ik was snel klaar want ik kijk namelijk alleen naar sport. Bij het verhaal van Jaap viel m’n mond echt open.

Jaap fietst en hij fietst niet zomaar. Dit jaar fietst hij met een doel; een goed doel.

Flying Doctors Jaap Lodders

Hij gaat namelijk in oktober deelnemen aan de Africa Classic. De De Africa Classic is een tocht van 400 km rond Mount Kilimanjaro in Tanzania. Tijdens die 400 km wordt een hoogteverschil van 4500 m overbrugt. Niet een tocht voor doetjes dus. En zelfs als je geen doetje bent, kan je niet zomaar deelnemen aan deze tocht. Je verplicht jezelf namelijk om een sponsorbedrag van minimaal € 5.000,00 te werven.

De sponsorbedragen komen ten goede aan Amref Flying Doctorsen tijdens de tocht bezoeken de deelnemers ook verschillende Amref-projecten. Er wordt gekampeerd in de wildernis en er worden contacten gelegd met schoolkinderen en Masai krijgers.

Op het moment dat ik dit schrijf staat Jaap z’n sponsorbedrag op € 4.796,15. Die € 5.000,00 gaat hij dus wel halen. Maar het zou toch prachtig zijn wanneer die man uit Flevoland met een veel hoger bedrag aan de start verschijnt. Iedereen in Flevoland kan Jaap sponsoren en ieder bedrag is welkom.
Dat kunt u doen door de aanwijzingen op de website www.africaclassic.nl te volgen.
Op diezelfde website van de Africa Classic ziet u ook in het kort waar Amref Flying Doctors voor staat.

Zie hieronder.

Amref Flying Doctors werkt aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika. Want wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien en ontsnappen aan armoede. Als Afrikaanse organisatie gaat Amref Flying Doctors daarbij uit van de eigen kracht van de Afrikaanse bevolking.

jaap lodders dennis ostendorf

Foto: Jaap Lodders en Dennis Ostendorf en Patrick Wormhoudt van MainEnergie op de tribune bij de wedstrijd tegen Telstar, die met 2-0 door Almere werd gewonnen.