flynthlogo

Strijd!

Het is een woensdagavond in maart als ik zap tussen enkele zenders van de publieke omroep.

Op de ene zender vindt er een debat plaats tussen de verschillende politieke partijleiders die ons land rijk is, waarin gestreden wordt om de stem van de kiezer. Tijdens het debat wordt het ene na het andere verwijt over en weer geuit, waarbij er in het kader van ‘Samen staan we sterk’ steun gezocht wordt bij een andere partijleider. Een ding hebben de leiders gemeen: door de kiezer te overtuigen van het eigen gelijk moet de ander gestraft worden met minder zetels.

Op de andere zender vindt een voetbalgevecht plaats tussen twee teams die strijden om een plaats in de volgende ronde van het kampioenenbal. Gedurende de wedstrijd, die meer spannend dan goed is, slaat de wedstrijd om in een vechtstrijd. Bijna iedere beslissing van de scheidsrechter wordt betwist en een slachtoffer van een tackle wordt door de teamgenoten in het kader van ‘Samen staan we sterk’ gesteund. Eén ding hebben de teams gemeen: Door de leidsman te overtuigen van het eigen gelijk moet de ander gestraft worden.

Wil ik hiermee duidelijk maken dat een politiek debat vergelijkbaar is met een voetbalwedstrijd? Hoewel dit wel verondersteld kan worden, is dat niet de insteek. De insteek is namelijk dat er blijkbaar gestreden moet worden om de eigen standpunten zo duidelijk mogelijk te maken.
En momenteel krijgt de ondernemer als werkgever de ene na de andere verandering op zich afgevuurd. Een nieuwe ketenregeling, verandering in mogelijkheden met bepaalde contracten, een aanzegtermijn, een transitievergoeding, verandering in ontslagprocedures, de definitieve invoering van de werkkostenregeling… Het zijn zo maar wat begrippen die vanaf 2015 uitgevoerd moeten worden.

Iedere ondernemer die ik spreek is moe van Den Haag. Moe van alle veranderingen en de onuitvoerbaarheid hiervan. Daarom mijn oproep aan alle werkgevers: zoek verbinding en ga de strijd collectief aan en maak vervolgens duidelijk dat de plannen beter afgestemd moeten worden op de uitvoerbaarheid. Een gevolg bij succes is namelijk dat de ondernemer zich kan richten op ondernemen, zodat de focus gericht is op de concurrentiepositie en de continuïteit van het bedrijf in plaats van op de uitvoering van als maar nieuwe regels die ondoordacht over ondernemend Nederland worden uitgestrooid. Dus door de politieke beleidsbepaler(s) te overtuigen van haar eigen ongelijk kan ondernemend Nederland eindelijk geholpen in plaats van gestraft worden!

Beste ondernemers succes met uw strijd. Mijn steun heeft u!!!

 

Rick van den Bos
Manager Arbeidszaken
rick.vandenbos@flynth.nl

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief