Almere: de markt trekt aan, de druk op Amsterdam neemt toe en dit betekent dat de ‘regio’ meer in beeld komt. De vraag rijst waar de benodigde extra woningen moeten worden gebouwd, en hoe kan worden voldaan aan de vraag. Ook wordt bekeken hoe de regio divers kan worden gehouden qua woonklimaat. De bouwsector zit duidelijk in de lift.
De gemeente Almere en NUL20, platform voor woonbeleid in de regio Amsterdam, organiseren daarom samen op 11 oktober een debatavond in Almere over de regionale bouwopgave en de bijdrage van Almere hieraan. Het programma is actueel, verfrissend en divers, met een Almere-quiz, een aantal korte presentaties en een debat. Deelnemers aan de avond zijn onder meer Ivonne de Nood (gebiedsregisseur Oosterwold), Frank Meijers (pionier en bewoner Oosterwold), AM (ontwikkelaar ‘Friends-concept’), Redmond O’Hanlon (Writer in residence Almere), Tjeerd Herrema (Wethouder Ruimte, Wonen en Wijken gemeente Almere), Wienke Bodewes (Algemeen directeur projectontwikkelaar Amvest), Ellen van Acht (Het woningbouwatelier).

Het debat wordt op 11 oktober om 20.00 uur gehouden in het WTC in Almere. De toegang is gratis en aanmelden kan vanaf volgende week. Houd daarom de social media in de gaten.
Foto: gemeente Almere.