14 maart is de “Dag van de 1000 voorbeelden”, een jaarlijks evenement waarin de voortgang van de landelijke Banenafspraak in beeld wordt gebracht. Het wordt georganiseerd in tal van plaatsen in Nederland, maar in Lelystad wordt het wel heel groot aangepakt: met een Banenevenement en een Werkgeversconferentie op Lelystad Airport.

De werkgeversconferentie, die wordt georganiseerd door Lelystad Akkoord (de Lelystadse “vertaling” van de Banenafspraak), heeft als thema “Vinden en binden van gemotiveerde medewerkers”.

Na de aftrap door Irene Medema, campagnemanager Lelystad Akkoord, zal Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam vanuit aanvankelijk breed perspectief de Nederlandse en Flevolandse economie beschouwen om vervolgens op de arbeidsmarktsituatie in te gaan.

Na deze lezing zal een panel met Lelystadse ondernemers ervaringen en opvattingen delen over hoe zij medewerkers vinden en binden in een krappe arbeidsmarkt.

Het panel bestaat uit:

Ad Hermus, Manager assemblage/algemene dienst Marfo/Chef Martin

Aukje Reinders-van der Galiën MBA, Raad van Bestuur Coloriet (foto)

Eric Slingerland, Districtsmanager Hajé hotels, restaurants & shops

Andries Greiner, voorzitter Stuurgroep Lelystad Akkoord, sluit de bijeenkomst af met een terugblik, vertelt over de plannen van het Lelystad Akkoord en nodigt alle aanwezigen uit ‘Vriend’ te worden.

Alle Lelystadse werkgevers zijn op deze werkgeversconferentie welkom vanaf 12.30 uur.
Op dat moment staat een lunch klaar in een ruimte met prachtig uitzicht op de nieuwe start- en landingsbaan.

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 12 maart via info@lelystadakkoord.nl

Aukje Reinders, Raad van Bestuur Coloriet