Voor voordeel en acties in de buurt
Dronten: wethouder Dirk Minne Vis heeft tijdens de Sport- en Lifestylemarkt in Dronten de Pas van Dronten gelanceerd. Alle huishoudens van gemeente Dronten vinden die pas deze week op de mat. Met die pas krijgen zij mooie voordelen en aantrekkelijke kortingen bij meer dan zeventig ondernemers en verenigingen in de buurt.
Wethouder Vis van Economische Zaken vertelt waarom de pas er is: ‘We hebben veel actieve sport- en cultuurverenigingen en winkels in de gemeente. Deze komen nog beter in beeld met de voordelen van de pas. Daarnaast is de pas een nieuw communicatiemiddel. Is er op termijn een nieuwe regeling of subsidie? De pas ontsluit die op persoonsniveau.’
Website pasvandronten.nl
Winkels en verenigingen bieden wekelijks nieuwe kortingen en activiteiten aan via de site www.pasvandronten.nl. Wie een actie ziet die aanspreekt kan de Pas van Dronten laten scannen door de aanbieder. Daarmee wordt het voordeel meteen verzilverd. Ondernemers die meedoen, zijn te herkennen aan de sticker met het logo van de pas op hun deur of raam. Een overzicht staat ook op www.pasvandronten.nl.

Eigen pas
Om zo veel mogelijk gebruik te maken van de voordelen van de pas, ligt er voor iedereen een pas klaar bij de gemeente. Vis: ‘Ieder huishouden ontvangt nu één pas. Maar woon je samen of heb je een gezin? Dan kun je meerdere passen aanvragen. Mijn advies zou zijn om dat meteen te doen. Zo mis je niets’.

Nieuwe regelingen
Op termijn wil de gemeente de pas ook gebruiken om regelingen en subsidies aan te bieden aan inwoners. Vis: ‘Denk aan de milieupas en subsidies voor specifieke groepen. We kunnen bedragen koppelen aan de pas. Wie dan winkelt met de pas en een leuke aanbieding ziet, kan het tegoed direct gebruiken. Wat de mogelijkheden exact zijn, onderzoeken we de komende tijd.’

Deelnemers
Er doen volgens Vis nu ruim zeventig organisaties mee. ‘Een mooi aantal, maar het kan natuurlijk altijd meer!’ Winkels en verenigingen die nog niet meedoen, kunnen zich melden bij info@pasvandronten.nl.
Foto: gemeente Dronten.