Flevoland – De Dutch Match Cup, de Nederlandse aflevering van de Alpari World Match racing tour die dit jaar voor het eerst Nederland en Lelystad aandeed, heeft de Flevius Award 2014 gewonnen. Dat is donderdag in het Aviodrome bekend gemaakt.

Genomineerden

De Dutch Match Cup was samen met de heropende en vernieuwde schaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen en Autoweek Live, een auto-evenement dat dit jaar in Lelystad plaatsvond, genomineerd door de jury van de Flevius Award. De drie moesten voor een volle zaal pitchen, waarna de stemmen van het publiek en de jury werden geteld en gewogen. Daarbij was het een nek-aan-nekrace tussen Autoweek live en de Dutch Match Race, maar de stem van het publiek gaf de doorslag.

Batavia Sailing Center, organisator van het zeilevenement, heeft met de Dutch Match Cup gezorgd voor een groots internationaal zeilevent in de Bataviahaven van Lelystad, waar de wereldtop van de matchraces het tegen elkaar opneemt. Dutch Match Cup is dit jaar voor het eerst als wedstrijdpodium toegevoegd aan de Alpari World Match racing tour, die door het jaar steden als Chicago, Stockholm en Kuala Lumpur aandoet. Het evenement kende een hoge kwaliteit qua uitstraling, inrichting van de haven en voorzieningen voor de zeilers. Het evenement heeft veel persaandacht uit de zeilwereld gekregen.

Randgebeuren

De jury waardeert met name de side-events en de aandacht die uitgegaan is naar de jeugd. Tijdens de zeilwedstrijden waren er op en rond het water veel activiteiten waar de jeugd kennis kon maken met de zeilsport. Het evenement heeft behalve de internationale uitstraling in de zeilwereld, ook aandacht gegeven aan ‘watersport voor iedereen’ voor nu en in de toekomst.

Joop van Diest, promotor van de Dutch Match Cup, was blij. ‘We zijn blij verrast met het winnen van de Flevius Award en waarderen het dat het publiek achter ons initiatief staat. We zijn alweer bezig met de volgende editie en deze erkenning geeft ons daarvoor extra energie.’

De twee andere genomineerden, AutoWeek Live en Flevonice, maakten eveneens kans op de prijs vanwege de opvallende wijze van promotie voor het auto-evenement en het gedurfde ondernemerschap van Flevonice met de investering in een jaarrond concept.

 

De Flevius Award is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een bedrijf, organisatie of evenement dat in dat jaar van groot belang is geweest voor het toeristisch-recreatieve product van Flevoland. Gedeputeerde Jan Nico Appelman is lid van de jury. ‘De genomineerden dragen stuk voor stuk bij aan vernieuwend en innovatief ondernemerschap in de vrijetijdssector, een belangrijke economische pijler van Flevoland. De provincie zet zich, in samenwerking met organisaties en bedrijfsleven, in op de ontwikkeling en groei van de sector. Met de Flevius Award laten we zien dat vernieuwend ondernemerschap gewaardeerd wordt.’ De Flevius Award is dit jaar uitgereikt tijdens het congres Vrijetijdssector Flevoland ‘Are you ready for take off’. De middag met de toekomst van de sector op het programma heeft veel ondernemers en organisaties inspiratie en concrete kennis meegegeven om samen aan de kansen te werken die de toekomst brengt

By Kees Bakker

Hoofdredacteur, Poezenliefhebber, Gaat graag naar Lowlands en houdt van Flevoland