Flevoland verzorgt op zaterdag 12 februari de aftrap voor de landelijke fietstocht Cycling4Climate. De organisatie wil met deze tocht aandacht vragen voor het klimaatprobleem. Het komende jaar gaat Cycling4Climate alle 12 provincies door fietsen. De tocht in Flevoland gaat langs een aantal bedrijven die al hard aan het werk zijn om de wereld mooier en duurzamer te maken. Iedereen is van harte welkom om mee te fietsen. Aanmelden is gratis en de lunch wordt verzorgd.

Bedrijven

Gedeputeerde Jop Fackeldey: “Het doel van Cycling4Climate sluit goed aan bij de ambities van de provincie. En het is een hele mooie gelegenheid om onze inwoners op een duurzame en gezonde manier kennis te laten maken met duurzame bedrijven uit onze regio. Ik ga mijn ketting nog even smeren, want uiteraard fiets ik zelf ook even mee!”

Routes

Deelnemers aan de tocht kunnen op 12 februari kiezen uit twee routes: een lange en een kortere. Het provinciehuis in Lelystad is het vertrekpunt van beide routes. Bedrijven die meedoen aan de tocht zijn onder andere Flevobike uit Dronten, Gigastorage (een enorme batterij) in Lelystad en Solarvation. Voor de volledige route en de deelnemende bedrijven, kijk op https://cycling4climate.nl/12-provincies/

Cycling4Climate organiseert fietsevenementen met als doel bewustwording rond de klimaatcrisis te vergroten en mensen op een leuke manier in beweging te brengen.

Aanmelden

Meedoen is gratis en de lunch wordt verzorgd! Meld je snel aan via https://cycling4climate.nl/12-provincies/