Flevoland heeft een regionale ontwikkelingsmaatschappij: Horizon. Op 13 maart is deze nieuwe naam en bijbehorende lanceringscampagne onthuld door gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Horizon heeft als hoofddoel het aanjagen van de regionale economie. Horizon werkt vraaggestuurd en zet de ondernemer centraal. Een laagdrempelige en pro-actieve benadering van bedrijven is het uitgangspunt. Desgevraagd worden ondernemers doorgeleid naar de verschillende disciplines binnen Horizon: Business development, Internationalisering en Financiering. Daarnaast bezit Horizon over een breed netwerk en legt graag de verbinding om zo ondernemingen te ondersteunen bij het zetten van de stappen naar groei.

‘De ambities maar ook de verwachtingen van Horizon zijn groot.  Gezien de professionaliteit en de kennis binnen deze zelfstandige organisatie kan het niet anders dan dat de Flevolandse economie hiervan gaat profiteren’,aldus gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Horizon komt dichtbij de ondernemer te staan, zichtbaarheid is hierbij noodzakelijk. Daarom is er gekozen voor een aansprekende en herkenbare naam en huisstijl, passend bij de regio. Om de nieuwe naam te lanceren is er een pakkend campagnebeeld ontwikkeld. Dit campagnebeeld is in week 11 en 12 door heel Flevoland te zien, zowel online als offline.

marco-smit_170x170_adaptiveResizeTijdens de lancering werd ook de nieuwe directeur voorgesteld, zijn naam is Marco Smit.

Geboren als zoon van een militair die een paar jaar in Duitsland was gelegerd, is Marco opgegroeid in Friesland en heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd in Groningen. Na korte tussenstops in Genève, Tel Aviv en Amsterdam is hij in Den Haag terechtgekomen, waar hij 7 jaar werkte bij het ministerie van Economische Zaken op het gebied van exportbevordering.

In 2005 is hij met zijn vrouw en een dochter van 6 maanden naar Boston verhuisd, waar hij directeur werd van het kantoor van het Netherlands Foreign Investment Agency. In Amerika kregen zij nog een dochter en een zoon. Vijf jaar later verruilden we Boston voor Dubai, waar hij directeur werd van de kantoren in de Golfregio, Turkije, Israel en Zuid-Afrika. Na vijf jaar woestijn besloten ze weer om terug te keren naar Nederland waar hij directeur en bestuurder werd van de Economic Board Groningen, een economisch investeringsprogramma voor ondernemers in het aardbevingsgebied.

Zijn vrouw exporteert sportpaarden en haalt buitenlandse toeristen naar de Wadden. Ze wonen in een oud dorpsschooltje in Zuidwest Groningen, waar hij zijn vrije tijd vooral besteedt aan reizen, lezen en hardlopen.

Voor meer informatie: www.horizonflevoland.nl