Etagère provinciehuis-7285 FotostudioWierd (002)

provincie Flevoland gastheer Nationale Viering Bevrijding

Commissaris van de Koning, Leen Verbeek en zijn adviseur en projectleider 5 mei-viering, Patriek Hofstra, staan stil bij vrijheid. Hun persoonlijke voorwerp staat symbool voor hun gedachten en gevoelens bij ‘In Vrijheid Kiezen’. Want dat is het jaarthema van de Nationale Viering Bevrijding. Hiervoor is de provincie Flevoland dit jaar gastheer.

Flevolands initiatief

Deze week doen ook de Flevolandse gemeenten mee aan dit initiatief. Met als doel om de inwoners van Flevoland te inspireren en te betrekken bij (de aanloop naar) het vredefeest op 5 mei 2019. Provincie Flevoland organiseert dat samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en Bevrijdingsfestival Flevoland.

Persoonlijke voorwerpen toegelicht

De voorwerpen vertalen wat Flevolanders bij vrijheid denken, voelen of zien. Hun keuze als inspiratiebron. Verschillen zijn daarin van waarde. Als stimulans tot dialoog. Blijf nieuwsgierig naar elkaar. In alle diversiteit die Flevoland rijk is.

Leen Verbeek legt een plaquette uit Latijns-Amerika neer. Zijn woorden daarbij: “Solidariteit van mensen kan gebukt gaan in afwezigheid van vrijheid, zoals in sommige landen in Latijns-Amerika. We maken ons hard voor de persoonlijke vrijheid van alle mensen, waar ook ter wereld. Vrij van onderdrukking, vrijheid in wie je kan en wil zijn. Daar zet ik mij elke dag voor in, in het besef dat de vrijheid zoals wij die hier kennen, niet vanzelfsprekend is.” Patriek Hofstra licht bij waterflesje toe: “Ieder mens heeft water nodig. Water om te leven, water om verder te komen. Bij onze vrijheid denk ik aan water. Net als water, is vrijheid voor elk mens van levensbelang.”

De voorwerpen zijn te bekijken in de centrale hal van het provinciehuis en de gemeentehuizen. Ook is er meer informatie over hoe Flevolanders zelf een voorwerp kunnen plaatsen.

Gedachten in woorden

Geen voorwerp voorhanden, maar wel een eerste gedachte bij ‘In Vrijheid Kiezen’? Een herinnering, een ervaring of een wens voor de toekomst. Die woorden kunnen Flevolanders op een flyer achterlaten in de glazen bol. En ze gaan mee naar het Almeerse theater KAF waar op 5 mei de Nationale viering plaatsvindt. Vrijheid geef je door.

Gerelateerd nieuws

FlevoZine | Contact

Stichting Flevo Zakenfestival
Postbus 1447
1300 BK Almere
email: via contactformulier
0320 - 840 310

FlevoZine | Categorie
FlevoZine | archief