A.S.F. FISCHER BV werd in 1945 als de Amsterdams Schroeven Fabriek FISCHER opgericht aan de Bloemgracht in Amsterdam. Vlak na de Tweede Wereldoorlog was er vanzelfsprekend een grote behoefte aan bevestigingsmaterialen. Het assortiment werd aanvankelijk deels zelf geproduceerd. In 1972 vertrok A.S.F. FISCHER BV vanuit Amsterdam naar een nieuw bedrijfspand in Lelystad. Het bedrijf ontwikkelde zich in de loop der jaren steeds meer tot importeur, groothandel en conceptontwikkelaar van bevestigingsmaterialen. Heden ten dagen levert A.S.F. FISCHER BV zijn producten en concepten met name aan de professionele bouwmaterialenhandel, de hout- en plaatmaterialenhandel, de ijzerwaren- vakhandel, de elektrotechnische groothandel, de c.v.- en sanitair groothandel en de grootschalige industrie.

De afgelopen jaren hebben wij nauwgezet de ontwikkelingen in de professionele bouw gevolgd. Dit heeft geleid tot de succesvolle ontwikkeling en opname van diverse producten, merken en concepten. Dat heeft op zijn beurt weer geleid tot een forse groei van de onderneming, zowel in omzet, afzet, als personeel. Ook de fysieke ruimte groeide door de bouw van nieuwe magazijnen in 1995, 2001, 2005 en 2007. In oktober 2010 volgde de ingebruikname van een volautomatisch hoogbouwmagazijn. Het volledig automatisch werkende magazijn verwerkt de orderstroom 24 uur per dag, 7 dagen per week.

In 2010 werd het 65-jarig bestaan gevierd van het bedrijf. A.S.F. FISCHER BV is trots op haar succesvolle historie en kijkt met vertrouwen uit naar de toekomst. De uitrol en het leveren van de producten door heel Europa ligt de komende jaren voor de hand. In de video is te zien wat voor bedrijf ASF FISCHER is.

 

Video: KLEI en Peter Rijsenbrij Producties Lelystad