Werknemers vormen het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Goed personeelsbeleid is een voorwaarde voor het realiseren van uw organisatiedoelstellingen en is de basis voor het succesvol functioneren van werknemers.
Bij continu veranderende organisaties hoort een flexibel en dynamisch personeelsbeleid.
Burger Support zorgt dat de conditie van uw organisatie en uw werknemers op niveau blijft, om zo veranderingen te kunnen initiëren, begeleiden en accepteren.
Wij zijn actief in de volgende kerngebieden:

Administratief, Financieel, HRM, Commercieel, ICT en Techniek.

Wij geven continu aandacht aan ons netwerk en bouwen zo langdurige relaties op. Onze kandidaten krijgen na een intensief interview een advies voor hun carrièrepad. Is er geen geschikte vacature voorhanden, dan zoeken wij naar een andere nieuwe uitdaging. We steken veel energie in onze kandidaten en gaan altijd op zoek naar werk op maat. Burger Support hecht grote waarde aan kwaliteit en integriteit. Diploma’s worden gecheckt en tijdens de procedure wordt in overleg met de kandidaat minimaal twee referenties ingewonnen. Ook wordt gebruik gemaakt van Social Media / Centraal Insolventieregister voor extra informatie over de kandidaat. Indien onze opdrachtgever dat wenst, wordt de kandidaat verzocht een VOG-verklaring voor te leggen.

Werkgevers

Werkgevers voelen zich thuis bij Burger Support. Wij beschouwen onszelf als een verlengstuk van onze opdrachtgevers. Een vacature wordt uitvoerig besproken en naast de harde criteria besteden wij ook veel aandacht aan de zachte criteria. Burger Support is de ambassadeur van iedere opdrachtgever en vervult vacatures met talent. Wij verkopen geen ‘nee’ en stellen alles in het werk om optimaal resultaat te boeken.