Vanuit de vraag naar kleinschalige ERP-systemen is dit jaar MKB365 opgericht. Zij bieden
cloud­oplossingen waar geen zwaar serverpark voor nodig is. In het midden- en kleinbedrijf is een sterke behoefte om slimmer te gaan werken. Traditionele softwaresystemen vergen vaak lange installatietijd. De software van MKB365 is binnen een paar dagen klaar voor gebruik, mede dankzij het gebruik van Microsoft-applicaties. “Wij spitsen de tool toe op een specifieke dienstverlening of branche door een klantspecifieke omgeving te creëren waarin gemakkelijk gewerkt kan worden”, aldus co-founder Ronald Hoek.

MKB365 is een zusterorganisatie van ICT-bedrijf LOKO uit Zeewolde. Anderhalf jaar geleden werd mede op voorspraak van Hoek het traject ingezet om Dynamics 365 voor het midden- en kleinbedrijf beschikbaar te maken. Uitgangspunten daarbij waren: laagdrempelig, snel live en niet te duur.

Header-afbeelding-03 copy

De applicatie is sinds eind 2016 verkrijgbaar en alle gebruikers reageren zeer positief, zo stelt Hoek. “We hebben gemerkt dat we focus moeten hebben op de business, marketing en de klant. We focussen ons dan ook met name op bedrijven die zich richten op samenwerking. Zodra er meer dan één persoon binnen de organisatie werkzaam is, wordt het delen van informatie extreem belangrijk. Omdat MKB365 gebruikmaakt van het Microsoft-portfolio kunnen bijvoorbeeld Excelsheets 1-op-1 in het systeem
opgenomen worden. Hierdoor kunnen ondernemers gewoon Excel blijven gebruiken en integreren met alle andere CRM-acties waarin MKB365 voorziet.”

Op- en afschalen
Een ander belangrijk pluspunt is het maandelijks kunnen op- en afschalen van het afnamepakket. Volgens Hoek is het cruciaal om continu mee te denken met de klant: “Het MKB heeft vaak te maken met een grillige markt. Het is daarom mogelijk om elke maand licenties af te zeggen of toe te voegen.”

Dynamics 365
De introductie van MKB365 valt samen met de beslissing van Microsoft om Dynamics 365 (CRM) beschikbaar te maken voor het midden- en klein­bedrijf. Daar ging een prijsverlaging mee gepaard en werd het zakelijke social media profiel LinkedIn aangekocht om dit in het CRM-systeem te integreren. MKB365 maakt slim gebruik van deze samenvoeging: “Het combineren van die waardevolle data vergroot de mogelijkheden enorm en bespaart zeer veel tijd. Vanuit één gebruikersinterface kan een prospect gevolgd worden vanaf het eerste marketingcontact tot aan de administratieve handelingen die gedaan moeten worden bij het bedienen van die nieuwe klant.” Werkbare interface Binnen nu en vijf jaar gaan applicaties als Dynamics 365 een belangrijke extra schil vormen in elke onderneming: “De hoofdschil is en blijft Outlook. Door alle bijbehorende componenten van Microsoft bij elkaar te brengen in een werkbare interface, worden dit soort systemen de komende jaren een echte toegevoegde waarde.”

Expo Floriade 2022
Op het Flevozakenfestival kwam Hoek in contact met de organisatie van de Floriade Almere 2022 B.V., de organisator van de wereldtuinbouwtentoonstelling. “Zij gebruiken ons systeem om alle contacten vast te leggen en te waarborgen. Dynamics 365 is dus een belangrijke tool om in contact te komen met de potentiële nationale en internationale bezoekers. Voor ons als organisatie is het natuurlijk ook belangrijk om direct dit soort namen aan ons te binden.
We hopen in het komende jaar onze dienstverlening  verder uit te breiden en een Trusted Advisor te worden voor met name het MKB in Flevoland, want zij zijn net als wij hardwerkende, nuchtere ondernemers in een steeds veranderend pionierslandschap.”

Dit artikel verscheen ook in FlevoZine INDRUK 2018

By Richard Bender

Richard is een sportieveling en schrijft graag over sport. Maar ook dynamische ondernemers neemt hij graag in het vizier voor een goed gesprek.